Moderna inglasade balkonger - lång ifrån den gamla klassiska pensionärskuvösen

Visst har du hört det nedlåtande öknamnet på inglasade balkonger – pensionärskuvös. Det finns gott om bostadsrättsföreningar och grannskap där inglasning av balkonger har blivit en riktig stridsfråga där många hävdar att inglasade balkonger inte passar in. Men det här är gamla problem – en modern inglasad balkong är långt ifrån denna gamla nidbilden som lever kvar från 80- och 90-talen.

En inglasad balkong kan göra underverk med fasaden

En modern inglasad balkong kan göra underverk med en fasad, det finns det gott om bevis på. Inte minst blir den mer användbar än en öppen balkong. Och den tekniska utvecklingen har skapat nya valmöjligheter som man bara kunde drömma om förr i tiden. Nya material, tunnare och samtidigt stryktåligt glas, stora valmöjligheter när det handlar om färg, fönster och dörrar och vilka typer av profiler man ska ha. Det går idag att få till en vacker, öppen, luftig och trivsam känsla som helt saknar den där trista sjukhusmiljön. Och då har vi inte ens kommit in på inredningen med balkongmöbler, mattor och annat som förgyller tillvaron.

Men det bästa med en inglasad balkong är ändå dess stora användbarhet. I vårt nordliga klimat är en balkong en trivsam miljö under en kort period av året. Men hittar du en bra lösning så kan du sitta och ta en kaffe på balkongen på våren och hösten – kanske till och med på en vacker, solig vinterdag! Inte minst om du investerar i uppvärmning så kan du göra balkongen till en riktigt mysig plats.

Passar för alla syften

I dag finns lösningar för inglasade balkonger som passar för alla syften. Lätta, starka och tåliga lösningar till rimliga priser. Moderna balkonger kräver heller inte speciellt mycket underhåll – en stor ekonomisk och bekvämlighetsmässig fördel både på lång och kort sikt.

Att moderna inglasade balkonger är flexibla och anpassningsbara är en annan stor fördel – de går att anpassa till de flesta typer av byggnader och grannskap.

Till sist några andra starka argument för att glasa in balkongen:

  • Skydd mot regn, damm och föroreningar.
  • Mindre störande trafikbuller.
  • En utmärkt miljö för odling, varmt även på vintern och möjlighet till växthusliknande miljö på sommaren.
Vi har hjälpt BRF:er i hela landet med balkongbyggen
19 Sep 2020