Smart förvaring på balkongen

Balkongen är en attraktiv och användbar del av en bostad. Först och främst fungerar den som en förlängning av inomhusytan där vi kan sitta och mysa med fikat eller sommardrinken. Och den roligaste platsen på sommarfesten är väl oftast balkongen.

Men i ärlighetens namn, står inte oväntat många balkonger tomma när medelsvensson flyttar ut på landet när det är som varmast och finast. Då går det lika bra att använda det där extra lilla utrymmet mittemellan inne och ute till något annat – varför inte förvaring?

Vi letar alltid efter sätt att optimera användningen av våra bostadsutrymmen. Särskilt i storstäderna, där varje kvadratmeter är dyr och utrymmet är begränsat och måste utnyttjas så bra som möjligt. Ett alternativ som många inte ens överväger är att använda just balkongen för förvaring.

Här är några användbara tips om hur du kan utnyttja din balkong till att förvara saker på ett smidigt sätt.

Använd hyllor för att få bra ordning på dina saker

Hyllor är ett mycket bra sätt att organisera grejer av alla de slag som gör att du kan utnyttja det ofta glömda utrymme som finns på balkongen på bästa sätt. Smarta hyllor behöver inte ta för mycket plats och kan användas för att förvara det mesta – exempelvis växter, krukor, kastruller eller till och med kläder. Men väljer du att ha kläder på balkongen så är det bäst att du väljer tåliga material – det är långt ifrån alla som tål att ligga utomhus längre perioder.

Skapa förvaringslådor

Ett annat mycket bra sätt att förvara saker på balkongen är förvaringslådor. Inte minst är det smidigt när det handlar om saker som du inte använder så ofta. Det är enkelt att tillverka dessa lådor av kartong eller plast och kan enkelt staplas på varandra utan att
Lådor som passar bra på balkongen går även att hitta på byggvaruhusen i en rad olika material och utformningar.

Tillverka din egen förvaring

Gör det själv-projekt sparar pengar och gör att du kan återanvända saker som du har hemma. Resväskor eller bokhyllor kan till exempel förvandlas till praktiska förvaringsutrymmen på balkongen.

Vertikal trädgårdsodling

En vertikal trädgårdsodling går att bygga på alla balkonger, även de riktigt små. Ett smart sätt är att odla växter som vinrankor uppför en spaljé. På detta sätt utnyttjar du den tillgängliga vertikala ytan effektivt och du kan sedan skörda underifrån. Detta sätt att odla på balkongen är smidigt och enkelt och allt mer populärt.

Utnyttja väggarna på ett smart sätt

Väggar är ofta outnyttjade när det handlar om förvaring, och detta gäller inte minst på balkonger. väggarna kan användas på flera olika sätt för att skapa extra förvaringsutrymme. Hyllor, krokar och andra anordningar är exempel på hur balkongen kan utnyttjas för förvaring.

Ett byggföretag att lita på – vi kan balkonger
9 Aug 2022